Rólam

Ki vagyok én?

Torma Joel vagyok, római katolikus pap, jelenleg a Vác – Alsóvárosi Szent Miklós Plébánia területén lelkipásztorkodom. 1985-ben születtem Cegléden, nyolc gyermekes család harmadik gyermekeként. Gyermekkoromat Abonyban töltöttem, ahol már iskolás éveim elején bekapcsolódtam a Szent István király plébánia életébe. Ezekben az években kezdett el bennem formálódni a papi hivatás gondolata. Ebben nagy szerepe volt Nagy András c. apát, nyugalmazott plébánosnak, aki máig fontos példakép számomra. Általános iskolai tanulmányaim után egészségügyi szakiskolát végeztem, majd 2006-ban érettségiztem.

Ezt követően négy évet töltöttem külföldön a Betlehemről, Szűz Mária Mennybevételéről és Szent Brúnóról Nevezett Monasztikus Szerzetescsaládban Franciaországban és Izraelben. Az itt megélt négy év után Dr. Beer Miklós akkori váci megyéspüspöknél jelentkeztem a papságra, aki az Egri Érseki Papnevelő Intézetbe küldött. A szemináriumban töltött hat év alatt készültem fel a papi szolgálatra. 2017. július 1-jén az egyházmegye főpásztora diakónussá, majd 2018. június 16-án pappá szentelt a váci egyházmegye szolgálatára. Papi jelmondatom: „Irgalmasságot akarok, nem áldozatot.” (Mt.9,13) 2018 júniusában az Egri Hittudományi Főiskolán teológus – lelkész, 2019 nyarán pedig a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán hittanár – nevelőtanár diplomát szereztem. Jelenleg ugyanezen intézmény falai között lelkigondozói (pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés) mesterképzésben veszek részt.

Hivatásom

A lelkipásztori szolgálatom főbb területei:  a napi szentmise, rendszeres gyóntatás, lelkivezetés, betegek látogatása, szentségi felkészítés, imaórák vezetése.

 

Lelkigyakorlatok

Évente több lelkigyakorlat kerül meghirdetésre, amelyek minden korosztály számára nyitottak. A lelkigyakorlatok általában péntek estétől vasárnap délig tartanak. Részei: előadások, egyéni és közös ima, közös étkezés, szabadidő, egyéni és csoportos beszélgetés. A lelkigyakorlatok időpontjairól ITT tájékozódhatsz.

#JOELATYA KÁVÉZÓJA

Az elmúlt időben nagyon sok emberrel beszélgetve jött az ötlet, hogy kellene egy új platform az emberek segítésére, lelki támogatására. Egy reggeli kávézás közben jött a felismerés, hogy ezt a „rituális” szokást felhasználva szeretnék mások segítségére lenni egy személyes vagy online beszélgetés keretében. A kávézás lehetőséget ad egy párbeszédre közted és köztem, melynek során segítségedre leszek, hogy közelebb kerülj magadhoz, és feltárd az életedet meghatározó fontos kérdéseket.